.: Csanyoszró Község Honlapja :.

Hírek

Új kistraktor beszerzése

E-mail Nyomtatás PDF

A 2020. évi mezőgazdasági START közmunkaprogram keretében beszerzésre került 1 db Mitsubishi Golden Rabbit típusú 18,5 Le teljesítményű új gyártású kistraktor, amely alkalmas pótkocsivontatásra, szárzúzásra és talajmunkákra is.

 

Vízelvezető árkok tisztítása

E-mail Nyomtatás PDF

Az elmúlt hetek esőzései során a faluban több helyen feltorlódott a vízelvezető árkokban a lehulló csapadék, ezért a közmunkaprogram keretében készült egy speciális munkaeszköz, amellyel az átereszek tisztítását elvégezték a közmunkások.

 

Javítási munkálatok történtek a kultúrháznál és a játszótéren.

E-mail Nyomtatás PDF

Régi, korhadt faelemek kerültek kicserélésre a korláton, a játékokon és a padokon. Sajnos az egyik játszóvárat el kell bontani, mert balesetveszélyes lett az állapota. Az asztalosmunkákat Bellai Ferenc vállalta és végezte el díjmentesen.

 

Falugondnoki busz beszerzése Csányoszrón

E-mail Nyomtatás PDF

A 2019. évi Magyar Falu Program keretében Csányoszró Község Önkormányzata támogatást nyert el 9 személyes mikrobuszt megvásárlására.

A pályázati előírásoknak megfelelően első üzembe helyezésű, megfelel a környezetvédelmi előírásoknak, alkalmas a mozgásában korlátozott, kerekesszéket használó utasok biztonságos szállítására (rámpa és rögzítési rendszer), 5 év vagy 200 ezer km garanciával rendelkezik. A típusa: Opel Vivaro. A mikrobusz leszállítása késedelmet szenvedett, mert a koronavírus járvány miatt leálltak az autógyárak, a kiszállítása november hónapra várható.

Az elnyert támogatás: 9 993 410 Ft.

 

Kolumbárium kialakítása

E-mail Nyomtatás PDF

Csányoszró Község Önkormányzata a 2019. évi Magyar Falu Program támogatásával új kolumbáriumot építtet a temetőben.

A meglévővel azonos kialakítású urnasor szerkezetei a következők:

  • térburkolat két sávban, 1,2 m széles kiselemes szürke beton burkolattal, homok és kavics ágyazatban, betonba rakott kerti szegéllyel,
  • urnatartó köré betonba rakott kiemelt kerti szegély és mosott-osztályozott kavics terítéssel,
  • urnatartó előre gyártott betonból, betonba rakva, natúr beton fedlappal (ez cserélhető temetéskor gránit vagy műkő lapra),
  • új felületek körül gyepesített zöldfelület rendezés (csüngő cseresznyefák telepítése télen)

Elnyert támogatás: 4 466 719 Ft

 

Ormánság: az élelem bére

E-mail Nyomtatás PDF

Ásó, kapa és akarat

A mérhető statisztika alapján Magyarország egyik legszegényebb térsége Baranya megye déli részén található; ez a negyvenöt településből álló Ormánság. Közülük is a legnehezebb helyzetben kettő település van – Besence és Gilvánfa -, ahol évek óta harminc százalékos a munkanélküliség, de alig jobb a helyzet a szomszédos Nagycsány és Csányoszró községekben is. A problémák fő oka; az ott élők képzetlensége és a munkahelyek hiánya. A reményvesztettnek tűnő helyzeten segíthet egy pályázat, ha sikeres lesz, akkor ez nem csak egy példaértékű kezdeményezés, hanem a programban résztvevő családtagok számára egyben sorsfordító is lehet.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program LHH Kistérségek projektjei – Képzés, foglalkoztatás szakembereknek tárgyú felhívás keretében Besence Község Önkormányzata (mint Főkedvezményezett) „A Gondoskodó falu gazdasági programjához kapcsolódó képzési program”címmel nyert 51.184.533 forintot, mint elszámolható költséget. (Projektazonosító: TÁMOP-5.1.1-09/6-2009-0007). A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevében (mint Támogató) az eljáró az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. A program kezdési időpontja: 2010. október 01., a befejezés dátuma: 2011. november 30.
A jelentkezők toborzása és kiválasztása, majd a 20 munkanélkülivel a szerződéskötés után - tél óta - tart a képzés elméleti része a Sellyei Mezőgazdasági Szakiskolában.

Bővebben...
 

Épület felújítás

E-mail Nyomtatás PDF

Megkezdődött a Szabadság u. 6. szám alatti épület (volt pártház) felújítása az IKSZT keretében.

A tavasz végére nemcsak külsőleg újul meg az épület, hanem teljes akadálymentesítés után babakocsival illetve mozgáskorlátozottak számára is könnyen elérhetővé válik. A pályázati forrásból és a szükséges önerőből az épület teljes berendezése is megvételre kerül.

 

„Első lépés” Dél-Baranyában Nagydobszától Csányoszróig

E-mail Nyomtatás PDF

TÁMOP-5.3.1-08/2-2009-0022
2009. július 01. – 2011. 01. 31.

Projektünk céljai:

Hosszú távú cél:
Nagydobsza-Kétújfalu-Drávafok-Csányoszró mikrótérségekben, olyan szolgáltatási háló működtetése, amely az esélyegyenlőség elve alapján, az alacsony foglalkoztatási eséllyel bíró emberek számára, egyénre szabott problémakezeléssel és megoldási támogatással segíti a társadalmi integrációt, az öngondoskodási képesség kialakulását.

Bővebben...
 
Home Hírek-események