.: Csanyoszró Község Honlapja :.

Rendezvényeink

E-mail Nyomtatás PDF

2020-ban:

 • Virágosítás településünkön az Együtt Csányoszróért Egyesület az önkormányzattal közösen végezte el a tavaszi illetve egynyári virágok kiültetését.
 • Szent Mihály napi máglyagyújtás.
 • Szüreti felvonulás és bál.
 • Idősek napja.
 • Adventi műsorok vasárnap esténként.
 • Szilveszteri bál.

2007-ben:

 • Virágosítás településünkön az Együtt Csányoszróért Egyesület az önkormányzattal közösen végezte el a tavaszi illetve egynyári virágok kiültetését. Községünk idén először nevezett be a Virágos Baranyáért programba A tél beköszönte előtt kiültetésre kerültek az árvácskák, melyek tavaszig az utca díszeivé váltak.
 • Kultúráért Alapítvány bálja: az alapítvány célkitűzésének megfelelően a megrendezett bál bevételét a 8. osztályosok színházba való eljutásának elősegítésére fordították. A bál kezdéseként az iskolások műsorát tekintették meg az egybegyűltek, után következett a vacsora, éjfélkor a tombola
 • Falunap: szeptember 14-én, pénteken este a Tihanyi Vándorszínpad műsora volt látható, melyet a falu lakói örömmel vettek. Szombaton, szeptember 15-én a Csányoszrói Csalogány népdalkör zenés nótaszóval ébresztette a lakókat, a falunapi pogácsa kóstolóra már mindenki odaért a művelődési házhoz, a sport rajongók a foci kupán résztvevőkért szoríthattak, a harcias kedvű lakosok részt vehettek a történeti játékokon, a gyerekek nagy örömére a légvár természetesen fel lett állítva, ahol a legapróbbak is jól érezték magukat. Az autó szerelmesei a teszt vezetési lehetőség mellett a mezőgazdasági kis gépek bemutatóját is megtekinthette, s ki is próbálhatta. Az ingyenes ebéd után a kultúráé volt a főszerep, először a Baranya Táncegyüttes műsora volt látható, majd a helyi szervezésű CDE-team lépett föl. A falunapot az utcabál zárta a művelődési ház udvarában. Vasárnap a református templomban ökumenikus istentisztelet volt.
 • Nyugdíjasok napja
 • Népzenei találkozó

2008-ban:

 • Virágosítás: településünkön az idei évben az Együtt Csányoszróért Egyesület által ismételten megszervezésre került a tavaszi illetve nyári virágok kiültetése, a zöld területek rendbetétele. Községünk idén nem csak a Virágos Baranyáért programba nevezett be, hanem indultunk a Virágos Magyarországért pályázaton is. Az ősz beköszöntével az egynyári virágok árvácskára történő cseréjét az önkormányzat által foglalkoztatott közhasznú-illetve közcélú munkások végezték el, ők aktívan részt vettek a virágos felületek gondozásában is.
  Kultúráért Alapítvány bálja: az általános iskola alapítványa által megszervezett bál bevétele a mindenkori 8. osztályosok színházba való eljutására lett fordítva. A bál elején az iskolai növendékei adtak egy kis műsort, után következett a vacsora, éjfélkor a tombola, melynek fődíja egy 2 fő részére szóló hétvége (félpanzíós ellátással) a Pécsváradi István Király hotel felajánlásából.
 • Falunap: szeptember 12-én este a Zeneexpressz műsorát nagy érdeklődéssel fogadták, nemcsak a falu lakói hanem a környező településen élők is szép számmal eljöttek. Az este folyamán fellépett Fásy Ádám és Nótár Mary. Szombaton az esős idő ellenére falunapi hívogatóval invitálták a lakosokat a rendezvényekre a Csányoszrói Csalogány Népdalkör illetve Dani Csaba vezetésével az iskolai néptánc csoport. Az elmaradhatatlan falunapi pogácsa kóstoló illetve a focikupa iránt nagy volt az érdeklődés. Külön örömünkre szolgált, hogy ünnepélye keretek között átadhattuk a Körjegyzőség akadálymentesített, felújított épületét, ami minden résztvevőnek elnyerte tetszését, s azóta is sok dicséretet kaptunk. A sok energiával és bátorsággal rendelkező egyének kipróbálhatták ügyességüket a mászó falon, és a szkander versenyen. Az ebéd után, ahol marha-, setés-, vaddisznó-, birkapörkölt, halászlé és lecsós csirke közül lehetett választani, a kozármislenyi Józsa Gergely Hagyományörző néptánc csoport műsorára került sor. A délután folyamán, aki megéhezett a helyben sütött lángossal lakhatott jól. Az estét bál, tombola és tűzijáték zárta. Szeptember 14-én a katolikus templomban ökumenikus istentiszteleten vehettek részt az érdeklődők.
 • Nyugdíjasok napja
 • Népzenei fesztivál: szeptember 27-én került megrendezésre községünkben a Csányoszrói népzenei fesztivál, melyen részt vett:
  - Dárdai Asszonykórus Horvátországból;
  - Egerági Daloskör;
  - Hegyszentmártoni Nyugdíjasklub;
  - Igrice Citerazenekar Pécsről;
  - Nagyharsányi Népdalkör;
  - Szavai Nyugdíjasklub Egyesület;
  - Szentegáti Nyugdíjasklub;
  és természetesen a házigazda Csányoszrói Csalogány Népdalkör.
 • Fásítás
 • Kopjafa avatás
 
Home Csányoszró Rendezvényeink