.: Csanyoszró Község Honlapja :.

„Együtt Csányoszróért” Egyesület

E-mail Nyomtatás PDF

Az egyesület elnöke: Orbánné Szabó Bianka

1. A szervezet tevékenységének társadalmi hasznosulása:

Az Együtt Csányoszróért Egyesület a község virágosításában, szépítésében, kulturált megjelenésében meghatározó szerepet tölt be, csakúgy, mint a falunapi rendezvények megszervezésében és levezénylésében. Az egyesület szervezésében történő virágültetéseken a falu minden korosztálya képviselteti magát, amely során nemcsak a község szépül, hanem a lakosok is jobban megismerhetik egymást. A falunap színvonalasabbá tételéről szintén az egyesület gondoskodik azáltal, hogy igyekszik minden korcsoport számára megfelelő kulturális műsort létrehozni (Pl.: népi tánccsoport, színészek meghívása, modern mai tánccsoport fellépésének megszervezése.)

2. A szervezet meghatározó programjai, szolgáltatásai:

  • Virágosítás tavasszal
  • Az önkormányzattal együttműködve falunap, szüreti bál, nyugdíjas nap, adventi ünnepségek, szilveszteri bál,farsang, nőnapi bál megszervezése, a programok kitalálásától, a szükséges előkészületek megtételén át a rendezvények lebonyolításáig.
  • Egyéb projektek megvalósítása: naptár készítés, sporteszközök beszerzése, kulturális gyermekprogramok támogatása

3. Partnerkapcsolatok

  • Hagyományosan jó a kapcsolatunk a helyi önkormányzattal, amely lehetőségeihez mérten mindenben támogat minket, nemcsak anyagi értelemben, hanem szervezésben illetve ügyintézésben is.
  • A településen található vállalkozókkal is igyekszik az egyesület minél jobb kapcsolatot fenntartani, ami sikeresnek mondható, mivel a falunapi ingyenes ebédhez (Kb. 750-800 adag) nagyon sok természetben felajánlást kaptunk tőlük.

4. Az egyesület főbb feladatai:

  • Megjeleníti és képviseli a civil szektort, megismerteti tevékenységét a lakossággal és a települési önkormányzattal,
  • Kapcsolat felvételt kezdeményez a helyi önkormányzattal, intézményekkel vállalkozókkal, más egyesületekkel illetve a helyi lakosokkal,
  • Segíti a különböző közösségek közötti párbeszédek létrejöttét, az információáramlást, tájékoztatást, ,
  • Tagjai révén tevékenyen részt vesz a település arculatának formálásában, a lakossági igények felszínre hozásában és kielégítésében.
  • Az egyesület jelentős szerepet vállal a település lakosságának közösséggé formálásában, tevékenységével előmozdítja az esztétikus falukép formálását, színvonalasabbá teszi a települési közösségi rendezvényeket. Tevékenységében a település lakosságának jelentős része – tagként vagy önkéntesként – részt vesz.
 
Home Civilek „Együtt Csányoszróért” Egyesület